Tuusulan seudun maataloustuottajain yhdistys

Miten liityn jäseneksi?

 

MTK on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien ammatti- ja etujärjestö. Voit hakeutua henkilöjäseneksi, jos sinulla ei ole tilaa tai yritystä.

Jäseneksi haetaan ja liitytään maataloustuottajien yhdistykseen tai alueelliseen metsänomistajien liittoon

Ota yhteyttä Tuusulan seudun maataloustuottajain yhdistyksen puheenjohtajaan tai sihteeriin. Yhteystiedot löytyvät linkistä yläpalkista. Käsittelemme jäsenasiasi mahdollisimman nopeasti.

Voit tehdä jäsenhakemuksen myös sähköisesti täältä löytyvällä lomakkeella.

 

Jäsenyyden lakkaaminen poismenon myötä tai muutoin

Yhdistys saati MTK eivät saa automaattisesti tietoa jäsenensä kuolemasta tai muusta syystä tapahtuvasta jäsenyyden lakkaamisesta (erotilanteet jne). Tällöin jäsenen läheinen (puoliso, aikuinen lapsi, elämänkumppani) vastaa jäsenyyden lakkaamisen ilmoittamisesta joko suoraan MTK:n tai mieluiten yhdistyksen jäsensihteerille, joka välittää tiedon eteenpäin. Ilmoita siis asianomaisen henkilön nimi, yhteystiedot ja syntymäaika kirjoitetussa muodossa (sähköposti tai kirje), jonka jäsenyys lakkaa. Kerro myös onko henkilö kuollut tai eronnut jäsenyydestä muusta syystä (tällöin ilmoitusvelvollisuus on periaatteessa edelleen elävällä itsellään ja poikkeustapauksissa hänen edunvalvojallaan).

Valitettavan usein käy myös niin, että ylläolevat toimet on asianmukaisesti tehty ja ilmoitettu, mutta silti poistuneen jäsenen läheiset saavat jäsenmaksulapun/tiedot oman jäsenmaksunlaskun yhteydessä. Useimmiten tämä johtuu siitä, että jäsenrekisteriä pitävä MTK:n keskusorganisaatio on syystä tai toisesta ottanut käyttöön vanhentuneen varmuuskopion jäsenrekisteristä ja tiedot eivät ole silloin ajantasaiset ja lasku lähtee myös vainajalle. Äärimmäisen harmillista, mutta ilmiö on tuttu myös verohallinnon ja monen muun vastaavia sähköisiä jäsenrekistereitä jne käyttävien toimijoiden piirissä.

Ota tällöin välittömästi yhteyttä jäsensihteeriin ja pyydä häntä välittämään tiedot eteenpäin. Tietojen ajanmukaistamisen jälkeen saat uuden laskun ja väärän laskun voit hävittää.